Så mycket Burgsvik går mot rekordsommar

Ett grymt husband och hemliga artister – där har ni det enkla med oerhört framgångsrika konceptet bakom succén ”Så Mycket Burgsvik”.
– Vi gillar upplägget, överraskningsmomentet är bra. Och vi har medvetet försökt göra det folkligt och tillgängligt, säger Emanuel Norrby.
Pensionat Grå Gåsens bakgård har blivit en vallfärdsplats för musikälskare som gillar kvalitetsmusik med ett överraskningsmoment.

De två talangfulla gotländska musikerna Robin Waernquist och Emanuel Norrby, har hittat en formel som fungerar. På bara några år har sommarspelningarna etablerat sig som en given musikmagnet på Storsudret.
Den södra delen av Gotland har inte bara en fantastisk natur, fantasieggande miljöer, fantastiska fiskelägen och kultstämplade matställen – i Burgsvik har på bara några år byggts upp en musikscen som får människor att vallfärda dit.

Grå Gåsen, där även hyllade TV4-produktionen ”Så Mycket Bättre” spelas in, har även blivit spelplats för ”Så Mycket Burgsvik”. Några av landets populäraste artister har varit där för att framträda med husbandet. Petter, Timbuktu, Miriam Bryant, Hoffmaestro, Danny Saucedo och Smaklösa för att nämna några.

Hur upplever ni pressen att presentera populära favoriter i sommar igen?
– Vi vet att folk har förväntningar men vi känner oss ganska trygga med det vi vill erbjuda. Det går inte att tillfredsställa alla, men så länge vi gör det vi tror på kan vi stå för det, säger Robin.
– En fördel med framgångarna är att det på sätt och vis är lättare att lägga artistpusslet nu. Vi får fortfarande många nej – men samtidigt kommer många förfrågningar från artister som vill komma och spela

Framgången har också ett pris. Artistbolagen vet att ”Så mycket Burgsvik” är populärt, vilket skickat upp prisbilden en smula.
– Det har inte blivit billigare genom åren precis, säger Emanuel. Har vi råd säger vi inte nej, det går inte att bara boka efter prislapp utan efter vad vi vill ha.
Flera av sommarens artister är klara, några vakanser återstår men det hör till rutinen – ett visst osäkerhetsmoment som ibland blir en rysare. Men som alltid löser sig.

Att fråga vilka artister som kommer till Burgsvik i sommar är inte lönt. Speldagarna är däremot spikade: 11 juli, 18 juli, 25 juli och 1 augusti.
Man får helt enkelt svänga införbi Grå Gåsen för att kolla om det svänger.
– Vi försöker varje år att utveckla och förbättra upplevelsen för gästerna. Vi hoppas på bästa sommaren hittills, säger Robin Waernquist.

Läs vidare

Så mycket Burgsvik går mot rekordsommar

Ett grymt husband och hemliga artister – där har ni det enkla med oerhört framgångsrika konceptet bakom succén ”Så Mycket Burgsvik”. – Vi gillar upplägget, överraskningsmomentet är bra. Och vi har medvetet försökt göra det folkligt och tillgängligt, säger Emanuel Norrby. Pensionat Grå Gåsens bakgård har blivit en vallfärdsplats för musikälskare som gillar kvalitetsmusik med ett överraskningsmoment.

Shakespeare som Shakespeare aldrig tidigare spelats

Sommargotland har lockat fram det bästa i en hel teaterensemble i Roma Klosterruin. Där spelas Shakespeares ”En Vintersaga” som Shakespeare aldrig tidigare spelats. – Jag tror många kommer säga ”jag har aldrig fattat Shakespeare förut, men det här fattade jag”. Hoppas de säger att det här är den bästa Shakespeare de sett, säger Olle Sarri.

Crimetime Gotland - Sveriges största deckarfestival

Gotland är en plats perfekt för bekymmersfri avkoppling bland sandstränder och raukar. Det kan också vara en plats för nagelbitande drama. Crimetime Gotland ger deckarälskarna högtidsstunder i augusti.

Musikal som belyser fördomar med humor

Från New York till Visby behöver det inte vara långt.
Med gotländska talangfulla musikalartister och Sofia Ahlin vid rodret tar Legally Blonde steget.
 Kärlek och fördomar gäller där så väl som här.

Mördar-Anders bjuder på skrattfest

Har det hänt på riktigt? Kanske inte. Men det kan ju vara sant ändå. Se till att du sitter stadigt när ridån går upp för den osannolika berättelsen om Mördar-Anders och hans vänner.

Närproducerad underhållning roar

Roland Olsson tycker om att roa – och att oroa en smula. Och att så ett frö. – När folk åker från Rondo ska de vara glada och nöjda och ha något att prata om på hemvägen. Helst något att fundera på dagen efter också, säger han.

”Vi försöker varje år att utveckla och förbättra upplevelsen för gästerna. Vi hoppas på bästa sommaren hittills.”
Robin Waernquist, Så mycket Burgsvik

Speldagar sommaren 2017

• 11 juli
• 18 juli
• 25 juli
• 1 augusti