Allt som är värt

En upplyftande pjäs om nedstämdhet. Med värme, humor och hits från 1987 till idag tacklas svåra ämnen på ett avväpnande, rörande och roligt sätt. Allt som är värt har snabbt blivit en internationell succé. Nu gör Riksteatern en uppsättning som turnerar över hela landet. Upplev en överraskande monolog där publiken och skådespelaren tillsammans skapar föreställningen!

 Det här är historien om en sjuårig pojke, som får veta att hans mamma ligger på sjukhus på grund av att hon inte längre vill leva. För att rädda sin mamma gör pojken gör en lista över allt som är värt att leva för: 1. Glass. 2. Vattenkrig. 3. Randiga saker. 4. Kung fu-filmer. 5. Berg- och dalbanor… 314 punker!

 Listan fortsätter växa. Och det gör pojken också. Vi följer honom från1987 till idag, från barn till vuxen, genom skola, kärlek, jobb – genom livet. Allt eftersom listan fylls med positiva saker börjar han inse vilken betydelse listan har i hans eget liv. Kanske är det till och med så, att den som verkligen blir räddad av listan, är han själv? 

Det som började som ett sätt att handskas med en svår situation, blir till en livslång påminnelse om att det finns glädje i det till synes obetydliga. Att det ordinära i själva verket kan bli något extraordinärt.

Allt som är värt är skriven av en av Storbritanniens hetaste dramatiker just nu, Duncan Macmillan, i samarbete med ståuppkomikern Jonny Donahoe. Rollen som pojken görs i Riksteaterns uppsättning av skådespelaren Peter Jansson.

Medverkande
Peter Jansson 

Konstnärligt team
Originaltitel: Every Brilliant Thing
Av: Duncan Macmillan med Jonny Donahoe
Bearbetning: Isak Hjelmskog och Ninna Tersman, efter en översättning av Björn Lönner
Regi: Isak Hjelmskog
Scenografi och kostymdesign: Moa Möller
Ljuddesign: Christoffer Karlsson
Maskdesign: Eva Rizell
Ljusdesign: Olivia Grefve
Producent: Riksteatern

Fakta

Datum: 12 september 2019
Tid: 19:00
Längd: 1 tim 10 min
Plats: Hemse, Hemsehallen
Arrangör: Sudrets teaterförening – en del av Riksteatern