Club Acoustic med Michael Friedman och AFT

Michael Friedman
En av de mest framträdande artister som kommit från Kanadas västkust. Han framför sina låtar med en hänförande teknik som är både uttrycksfull och trollbindande, ackompanjerat av en stilblandande gitarrteknik som fulländas av hans passionerade och kraftfulla röst. Friedmans låtar är väldigt insiktsfulla och jordnära, det märks inte minst i hans talangfulla låtskrivande.

– Kanadensaren Michael Friedman är en av hans generations mest gedigna låtskrivare

Vintage Guitar News

– Hans låtar kastar oss in i en stormvind av känslor som ofta övertygar oss till att sjunga med i refränger trots att vi aldrig hört dom förut

Steve Parton-Cosmic Debris

– Energigivande och oförglömlig

Badische Zeitung, Freiburg, Germany

AFT
En gotländsk konstellation som består av Annika Fehling, sång och gitarr, Christer Jonasson, gitarr och lap steel och Robert Wahlström, slagverk och piano. Alla tre är välrenommerade och etablerade musiker och kompositörer. De har släppt album, turnerat i Norden, Europa, USA och Indien.

AFT har precis gett ut sitt första gemensamma album, In the Universe, på CD och vinyl på skivbolaget Rootsy/Warner. De har fått fina recensioner runt om i Europa. ”In The Universe är ett album som sprudlar av lust och nyfikenhet” beskriver Magnus Eriksson på Rootsy.

Under 2018 turnerade gruppen i norden, Europa och USA. En stark scennärvaro med mycket rytm och Fehlings kosmiska texter och musik kombineras med ljus och ett innerligt flödande från musiken vilket gör konserterna magiska och oförglömliga.

Fakta

Datum: 24 oktober 2019
Tid: 19:00
Plats: Visby, Vårdklockans Kyrka
Pris: 120 kr, 100 kr för Roxy-medlem

Datum: 27 oktober 2019
Tid: 19:00
Plats: Fårösund, Bunge Vandrarhem
Pris: 120 kr, 100 kr för Roxy-medlem