Jazzclub – Pekka Pohjola Project

Mitt i juli 2018 framträdde en grupp välkända gotländska musiker vid Hide Blues under namnet Aldra. De spelade upp en del eget material men också många låtar av den finske multiinstrumentalisten, kompositören, arrangören och basisten Pekka Puhjola, som var en av Finlands stora stjärnor under tre decennier, 70-90-talen.

I början av sin karriär hann han med ett antal egna band, men också spela med till exempel legendariske Jukka Tolonen. På de tidigare albumen använder han ofta mycket blås, ovanligt för den tiden. Hans mångsidighet manifesterades i komponerandet av Symphony no 1 – i en mjukare pianobaserad musikstil, jämfört med de tidigare albumen med hård gitarrbaserad, jazzinfluerad rock och blues.

Han gästspelade också några år i Sverige, som medlem i Made in Sweden, gruppen med makarna Dominque och ständigt aktuelle Tommy Körberg. En långvarig alkoholism ändade hans liv i förtid 2008. Att tolka detta intensiva livsöde blir en spännande uppgift för Aldra!

Keyboard: Micke Carlson. Elbas: Roland Löfqvist Sommestad. Gitarrer: Lennart Westberg  och Christer Liljegren. Trummor: Tommy Broström

Arrangör: Kulturföreningen Roxy

Fakta

Datum: 9 mars 2019
Tid: 20:30
Plats: Visby, Munkkällaren

Pris: ordinarie: 200 kr, Roxy-medlem: 150 kr, student: 100 kr

ÖvrigtInsläpp från kl. 18:00. Äta innan? Boka gärna bord på 0498-27 14 00