När Beatlemania kom till Sverige

Ingemar Dunker är inte bara en av Sveriges bästa batterister med ett förflutet vid trumsetet bakom artister som Ulf Lundell, Louise Hoffsten, Perssons Pack, Dave Edmunds och många andra, han är även en synnerligen god musikhistoriker. Hans mycket underhållande  föreläsningar om Popens Historia har bland annat kunnat besökas på Almedalsbiblioteket i Visby.

Nu tar han föreläsningarna ett steg längre. Här bjuds en komplett föreställning om när The Beatles slog igenom, bland annat i Sverige. Med sig har Dunker herrarna Göran Ekman och Anders ”Bullen” Ström på gitarr och bas, så föreläsningen blandas upp med låtarna det handlar om. Nio bygdegårdar runt Gotland får besök av trion.

-Storyn börjar med The Quarrymen och vi kommer förmodligen att spela nån skiffellåt, och ”Twenty Flight Rock” som Paul spelade för John när dom träffades för första gången och fram till ”I want to hold your hand”, berättar Ingemar Dunker.

Gotlandssvängen är tredje etappen på turnén. De två första vändorna på närmare 20 tillfällen sker i trakterna kring Sandviken där Ingemar Dunker har sin bas. Och det är extra kul att just Gotland blir första platsen utanför närområdet.

Fakta

Lördag 4 maj: Tofta bygdegård

Söndag 5 maj: Gothems bygdegård

Måndag 6 maj: Boge bygdegård 6/5

Onsdag 8 maj: Östergarns bygdegård

Torsdag 9 maj: Fårö bygdegård

Fredag 10 maj: Burs bygdegård

Lördag 11 maj: Lokrume bygdegård

Söndag 12 maj: Eskelhems bygdegård

Samtliga speldatum kl. 19:00