Vernissage & Föreläsning på Skulpturfabriken

Vernissage av utställning med silversmeden Lars Håkansson

Galleri Vagnslidret på Skulpturfabriken öppnar sin första utställning söndagen den 23 juni 2019 med föremål av silversmeden Lars Håkansson.

Under vernissagen sker även en bokrelease för en bok som presenterar Lars arbeten från 1978 och fram till idag: ”925”. Silversmed Lars Håkansson, med introduktion av professor emeritus Kerstin Wickman, som är på plats för att öppna sommarens utställning.

Lars Håkansson har en gedigen hantverksutbildning och arbetade som lärling i en silververkstad i Lund med corpus och kyrksilver. Efter avlagt gesällprov utbildade han sig till industridesigner på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Han har haft egen verkstad sedan 1978. Han har också parallellt under några år arbetat som industridesigner och formgivare.

Lars Håkansson är representerad på många museer och i privata samlingar i Sverige och utomlands.

År 2016 erhöll han Region Skånes kulturpris. I motiveringen stod: ”Lars Håkansson belönas för ett konstnärskap som kännetecknas av såväl tekniskt raffinemang som uppsluppen formglädje samt ett livslångt och konsekvent experimenterande med silverplåtens möjligheter. Hans begåvningar – för teknik och konst – förenas i ett mästerligt konstnärskap som sedan decennier präglas av att besjäla den enkla formen.”

Smyckeskonstens förnyare – föreläsning av Kerstin Wickman

Föreläsning av Kerstin Wickman, professor emeritus, i samband med öppnandet av utställningen den 23 juni kl. 15.00.

Föreläsningen börjar klockan 15.00 och pågår ca 1 timme.

Möjlighet finns att köpa enkel förtäring, kaffe eller dryck innan föreläsningen börjar.

Varmt välkomna!

Fakta

Datum: 23 juni 2019
Tid: vernissage kl. 13:00 & föreläsning kl. 15:00
Plats: Slite, Skulpturfabriken

Inträde: 150 kr, 100 kr för Svensk Forms medlemmar