Att stå värd inför ett
Idrottens Ö-arrangemang

Idrottens Ö är cirka 75 evenemang i över 30 olika idrotter under hela året januari – december. Totalt generar idrotten cirka 120.000 gästnätter varje år. Idrottens Ö är ett samarbete mellan den gotländska idrottsrörelsen, Gotlands Idrottsförbund och besöksnäringen på Gotland.

Grundtanken i samarbetet kring Idrottens Ö är att alla ska göra det dom är bäst på. Det vill säga idrotten arrangerar evenemanget, idrottsmötet eller lägret och Destination Gotland sköter bokning av resa och boende samt skapar förutsättningar för införsäljning av evenemanget.

Destination Gotland är resebyrån

Destination Gotlands avdelning idrottsresor är idrottens ”resebyrå”. Bokning av båtresa och flygresa med idrottsrabatt (ombokningsbart) görs av idrottsresor.
Alla som deltar i ett arrangemang inom Idrottens Ö reser till förmånliga idrottspriser (10-48% rabatt på ordinarie båtpris). Detsamma gäller för familjen och vännerna som reser till samma förmånliga priser.

I samråd med arrangör erbjuds alla deltagare paketresa (resa och boende med mera). Även andra boenden bokas efter önskemål.

Som arrangör får du tillbaka en kick-back på 10 kr/person som bokat resa och boende genom idrottsresor. Idrottsbokningen kan även ta emot anmälningar och anmälnings- avgift för ert arrangemang. Bokning av eventuella kringarrangemang eller buss går också att ordna.