Gotlands Fiskerimuseum i Kovik

I Gotlands fiskerimuseum får man ta del av det gamla fisket som skedde med öppna båtar från fiskelägen utan skyddad hamn. Båtarna var ett bygdehantverk.

Sol, vind och doft av tjära

Under sommarens måndagskvällar brukar det vimla av små segel utanför Västergarns hamn. Det är Föreningen Träibatn som är ute och seglar gotlandssnipor.

Dan Leonette - Gotlands Rakumästare

I Kräklingbo hittar man det gamla mejeriet med texten Leonettes Keramik på fasaden. Här arbetar Dan och Kerstin sedan flera år med raku.

Kämpgravar och rösen

I det gotländska kulturlandskapet ses ofta stenformationer som rösen, stensträngar, murar och bildstenar. Dessa spår ses ofta i anslutning till ängen.

Kliv upp i tornen i Visby ringmur

Det är en upplevelse att få komma upp och tänka sig in att vara en medeltida borgare, soldat eller kanske fånge i någon av ringmurens torn.

Hur smälter du in i det gotländska kulturarvet?

Ska du på visit på södra Gotland? Då kan Ing-Marie Tellström hjälpa dig att göra rätt. De har producerat en rad YouTube-klipp som hjälper dig göra rätt.

Upptäck konsten i Visby innerstad

I Visby innerstad samsas officiella monument och skulpturer med gatukonst – men det gäller att ha ögonen med sig.

Konst för vanligt folk

Tänker du att konst är konstigt? Associerar du till obegripliga installationer i öde konsthallar? Tänk om – på Gotland finns plats för mer än så.

En pärla i Hellvi

I Hellvi Kännungs finns vad man kallar för ett projektrum. I en ombyggd lada genomför galleriet idéer som inte rymts inom ramen inom den ordinarie verksamheten.

Alla barn har rösträtt på Barnkörveckan på Fårö

Barnkörveckan började på initiativ av Georg Riedel och Iréne Sjöberg Lundin.  Nu  arrangeras den vecka 28, varje sommar sedan 1988.

Henriett och Robert resa till Petes

Från Budapests storstadspuls med teaterkafé kom de till Gotland. De fastnade för den gotländska sägnen Veit Håpu och landade på museigården Petes i Hablingbo.

Livemusik i världsklass en snöig Visbytorsdag i januari

Varannan torsdagskväll ringlar en kö utanför Munkkällaren. Det spelar ingen roll om det snöar eller regnar. Gotlänningarna rör sig emot Stora Torget ändå.
© Copyright - Kulturens Ö