Om Kulturens Ö

Destination Gotland har ett långt partnerskap med den gotländska kulturen och med hemsidan Kulturens Ö kan rederiet peka på en tydlig samlingsplats för sina samarbetspartners. Kulturens Ö har som ambition att locka fler att åka till Gotland genom att lyfta fram kulturen som reseanledning för besökare.

En sådan reseanledning kan vara en konsert, festival, teaterföreställning, konstutställning, rundtur till våra 92 medeltida kyrkor eller en vandring runt Visby Ringmur.

Kulturens Ö lanserades 2016 och vill vara en samlingsplats för hela öns kultur i syfte att ge reseanledningar och 2018 har vi uppdaterat sidan ytterligare, genom ett samarbete med Region Gotland och Gotlands Media.

Kulturens Ö är ett samarbete med all kultur på Gotland, stora som små evenemang. Kulturarrangörer har möjlighet att lägga in sina evenemang i en kalender där besökaren kan hitta ett evenemang som går att koppla ihop med resa och boende. Ytterligare marknadsföring kommer ske via Destination Gotlands olika kanaler, samt spridas av Region Gotland och av det lokala kulturlivet i deras nätverk.

Destination Gotland vill skapa nya och fler reseanledningar till Gotland och planerar även att paketera attraktiva erbjudanden för att öka antalet besökare året runt. Kulturens Ö ger kulturen på Gotland en kommersiell plattform som sträcker sig långt utanför öns gränser. Det kommer hjälpa kulturutövare att nå ut med sina evenemang, göra det lättare för besökare att hitta intressanta evenemang samt koordinera mellan arrangörer och utövare.

Välkommen till Gotland – Kulturens Ö!

En konsert kan börja på färjan

Gotlandsmusiken gör några stora produktioner varje år som är intressanta långt utanför öns kustlinje. Musikchef Dag Franzén tipsar. Läs mer »

Kontakta oss

Vill du ha svar på frågor eller hjälp att boka?
Kontakta oss så hjälper vi till.
Telefon: 0771-22 33 00
E-post: info@kulturenso.se