En pärla i Hellvi

På nordöstra Gotland finns konst i världsklass i prestigelös miljö.

Galleri Magnus Karlsson

Sedan 10 år tillbaka visar välrenommerade och stockholmsbaserade Galleri Magnus Karlsson sommarutställningar i Hellvi på norra Gotland.

Galleriet grundades redan 1990 i Västerås, men har sedan 1997 haft sin bas i Stockholm. Dess fokus är unga, framväxande svenska artister och har deltagit i internationella konstmarknader såsom exempelvis Liste i Basel, Frieze Art Fair i London och The Armory Show i New York.

En prestigelös mötesplats

I Hellvi Kännungs finns vad man kallar för ett projektrum, som är öppet för publik. I en ombyggd lada genomför galleriet idéer som inte rymts inom ramen inom den ordinarie verksamheten. .

Det har blivit en mötesplats för konstnärer och publik i en miljö som skiljer sig från det urbana gallerirummet. Närheten till naturen och avskildheten har bidragit till en prestigelös och inspirerande atmosfär.

Sommar 2021

Även i år visar galleriet i Hellvi konst av världsklass och med internationell tyngd. Utställningen Postcards är en grupputställning med 22 konstnärer från olika delar av världen under temat landskapsmåleri. Den har satts samman i nära samarbete med instgrammaren Brit Pruiksma och kommer att äga rum mitten juli till början augusti 2021.

Rubrik

Plats för text…