Hur smälter du in i det gotländska kulturarvet?

Ska du på visit på södra Gotland? Då kan Ing-Marie Tellström med familj hjälpa dig att göra rätt. De har producerat en rad YouTube-klipp som hjälper dig göra rätt. Mer om den gotländska gården samt seder och bruk på Gotland hittar du om du besöker Bottarve Museigård.

Bottarve Museigård

Vill du få känslan av hur det var att leva på Storsudret på 1800-talet? Vid Bottarve lever Storsudrets historia och här frodas nutidens kultur! Här ser du den maffiga mangårdsbyggnaden från 1844 som har kvar sitt ursprungliga kök och vackra flistak av sandsten. Ladugården är Gotlands längsta med ett agtak. I bulhuset på ladugårdsbacken finns kaffestugan med lunch, nygräddade våfflor och hembakt. Dröm dig tillbaka i tiden med en fika i trädgården. Barnen kan under tiden leka i ”Tottes täppu”, där det bland annat finns en gammaldags klätterbana.

Prat klokt me gutar

Vill du smälta in på Storsudret? Det finns en serie korta filmer, YouTube-klipp, som guidar dig i det gotländska kulturarvet. Här berättar Cinema Ciceron Gotland om hur saker och ting går till på Gotland. Låt till exempel Ing-Marie Tellström visa dig hur man går på visit på Gotland. Otroligt underhållande. Se och njut!