Kulturföreningen Roxy

I över tre decennier har Roxy verkat för kulturen på Gotland. Från början, 1981, kallades föreningen ”Förbandelse”, en ideell förening som startades av driftiga eldsjälar som brann för musiken.

Det var främst punk och rock som genomsyrade det gotländska musiklivet under åttiotalet och det sjöd av liv! Mycket tack vare att föreningens fokus låg på att ordna spelningar och ansöka om bidrag till musikerna.

Namnet Roxy föddes när Förbandelse fick nya lokaler i den nedlagda biografen Roxy på Adelsgatan, då gavs även möjligheten att utveckla syftet till att kunna verka för ett bredare kulturutbud över hela Gotland.

Snart 30 år senare så är Roxy fortfarande en förening att räkna med när det kommer till kultur. Nu finns inte scenen i gamla biografen kvar men alla scener på ön finns istället till förfogande. Vi önskar inget hellre än att ge alla en möjlighet att få utöva sina kulturdrömmar, vare sig det handlar om musik, dans, teater eller poesi. Ja, det gäller dig också!

I dag har Kulturföreningen 7 verksamhetsgrupper som arrangerar bland annat Jazzklubben på Munkkällaren, Roseland Lindy Hop dans i Vita huset, Musikkvällar på Fiket i Burgsvik och Ljus i Mörkret, bygdegårdsturné. Men vi välkomnar ständigt nya verksamhetsgrupper, hör av dig!

Roxy är här för att stanna men vi är ingenting utan våra medlemmar, för det är ni som är kulturen på Gotland vare sig ni är arrangörer eller publik. Det är ni som ser till att vi har ett färgsprakande kulturliv, fullt av liv, året runt.