Upptäck Gotlands Museum

På Gotlands Museum finns mycket att se och göra! På Fornsalen kan du se igelkottsflickan från stenåldern, världsunika bildstenar, vikingatida silverskatter, kyrkoskulpturer, medeltida rustningar från den danska invasionen 1361 och mycket mer. Lär dig mer om korallrevet som är basen för vår ö, följ människornas liv på ön genom 9 000 år och djupdyk i den medeltida storhetstiden. I utställningen Upptäck Gotland lyfter vi fram 101 platser att besöka – platser som har det där lilla extra.

Skelett och skatter är spännande att titta på för barnen – men när det spritter i benen är utställningen Skepp & skoj bäst! Där kan ni leka tillsammans bland båtar, strandbodar och lastfartyg. Förutom att skildra forntiden är Gotlands Museum en arena för utställningar om vår samtid. I utställningarna finns bilder, texter och pekskärmar med information.

Ny utställning om nazismens grymma plundringar • 9/10- 31/1

Nu är det Gotlands Museums tur att få visa vandringsutställningen ”Plundring – början till ett folkmord”. Utställningen som visas på Fornsalen tar upp en av världshistoriens värsta plundringar: nazisternas stöld av kulturföremål under 1930 – och 40-talet.

Vandringar och visningar

Följ med oss på en stadsvandring genom stadens gränder eller lyssna på en lärorik föreläsning. Klicka här för att komma till Gotlands Museums program.

Museibutiken på Fornsalen

Museibutiken på Fornsalen är en riktig skattkammare för alla åldrar. Här hittar du ett brett sortiment av varor med anknytning till Gotland, museets utställningar och verksamhet. Som museimedlem i Föreningen Gotlands Fornvänner har du alltid 10% rabatt och andra förmåner. Har du inte möjlighet att besöka Museibutiken, kan du kolla in hela sortimentet här.

Tips! Håll dig uppdaterad om aktuella program via Gotlands Museums Instagram och Facebooksida.

Instagram: @gotlandsmuseum

Facebook: facebook.com/gotlandsmuseum

Öppettider 2021

Oktober-april: kl 11:00-16:00

Maj-september: kl 10:00-18:00