Vem av oss är Mark och vem är Jonas?

Mark Levengood och jag gick på Calle Flygares teaterskola tillsammans. Han var oerhört begåvad. Intensiv och kraftfull. Känslig och exakt. Precis vad man kunde vänta sig av en son till en amerikansk soldat och finsk mor.

Alla var övertygade om att Mark var Sveriges nästa riktigt stora skådespelare.

Ikväll råkar Mark flimra förbi i rutan när jag lagar mat. Helt muminifierad. Och av någon outgrundlig anledning frågar jag min fru:

– Undrar hur Mark och Jonas har det? Egentligen.

Frun tittar kort på mig och fortsätter duka.

– Jag tror dom har det precis som vi. Lite småjobbigt kärleksfullt. Den ena av dom är skitjobbig men rolig och dör sotdöden om han inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Den andra står ut i tysthet för att han innerst inne älskar honom.

– Tror du? Och vem av oss är Mark? Och vem är Jonas?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *