Alla barn har rösträtt på Barnkörveckan på Fårö

Barnkörveckan började på initiativ av Georg Riedel och Iréne Sjöberg Lundin.  Nu  arrangeras den vecka 28, varje sommar sedan 1988.

Henriett och Robert resa till Petes

Från Budapests storstadspuls med teaterkafé kom de till Gotland. De fastnade för den gotländska sägnen Veit Håpu och landade på museigården Petes i Hablingbo.

Livemusik i världsklass en snöig Visbytorsdag i januari

Varannan torsdagskväll ringlar en kö utanför Munkkällaren. Det spelar ingen roll om det snöar eller regnar. Gotlänningarna rör sig emot Stora Torget ändå.

De gotländska lammen – våra fyrbenta kulturarbetare!

Det är svårt att tänka sig Gotland utan lamm. Förutom att de ger oss kött och ull håller de markerna öppna och hjälper till att bevara den unika gotländska floran.

Musikalkompaniet gör världen till en bättre plats med musikal!

Gotlands Musikalkompani är inte bara en skola för unga inom musikalyrket utan ett sammanhang för unga att få vara sig själva.

Mästerby 1361

Redan som barn var Maria Lingström från Mästerby intresserad av sin sockens historia. När hon utbildat sig till arkeolog startades ett unikt projekt: Mästerby 1361.

Tidlös teater i Roma klosterruin

Vid Roma klosterruin har Romateatern gestaltat Shakespears i över 30 år. Romateatern har lockat flera stora scenkonstnärer till klosterruinen i Roma.

Sandkvie Studio – ett kreativt nav mitt ute i Östersjön

Som ett museum av antikvarier och musikhistoria. Man möts av värme, musikinstrument och teknisk utrustning vart man än vänder sitt huvud.

I Styringheim är alla välkomna

Styringheim är en gotländsk medeltidsförening som återskapar de ljusa delarna av medeltiden. Här det finns det plats för alla med ett historiskt intresse.

Teaterstudion mitt i natursköna Burs

Teaterambulansen är en fri teatergrupp med säte på södra Gotland. Verksamheten springer ur en historia av dockteater för barn och unga.

Gotländsk sticksöm – ett levande kulturarv

På Gotland kallas stickning för sticksöm och stickorna heter sticknålar. Sticksömmen är ett i allra högsta grad levande kulturarv till nytta och glädje för många.

Ymnighetsgudinnan & den offentliga konsten på Gotland

Vattenkonst. En egen genre, som Ymnighetsgudinnan tillhör. Det har tidigare funnits obekräftade uppgifter om verkets härkomst men nu vet vi nu mer!