Hur kan man mäta syret som ger själen lust till att leva igen?

Att vara människa innebär att uppleva känslor så djupgående att man omöjligen kan återge alla dess nyanser. Anna Wasséns betraktelse över vad kultur är.

Kulturföreningen Roxy

Roxy är här för att stanna men vi är ingenting utan våra medlemmar, för det är ni som är kulturen på Gotland vare sig ni är arrangörer eller publik.

Kulturen på Gotland

Kultur på Gotland kan vara ett änge i Fide, en klunk gotlandsdricke i en tremänning eller en konstnär som lyfter blicken mot det gotländska ljuset.

Lets put the ”KUL” back in KULTUR

Ett mer ”värdeladdat” och bespottat ord kan nog vara svårt att hitta. För kultur är för många något tråkigt. Om vi utgår från att detta är sant, när blir den då tråkig?

Bergmancenter – Epicentrum i Bergmanland

Varje år besöker människor från hela världen och Bergmancenter för att få en djupare förståelse av och mer kunskap om demonregissören Ingmar Bergman.

Kultur finns överallt och ingenstans

Vad är gotländsk kultur? Vi har en egen dialekt, en av de äldsta i Sverige. Eller egentligen flera då det är skillnad på fåröisko, närmål eller den ”visbyitiska”.

Kulturstipendium

Region Gotland delar varje år ut kulturstipendier till unga lovande kulturskapare. 2018 gick ett av arbetsstipendierna till Klara Landin Larsson från Visby.

Noaks Ark

Offentlig konst är ett viktigt inslag i vår gemensamma miljö. Konst visas på konstmuseet i Visby och på privata gallerier. Men du kan även uppleva konst utomhus.

Närproducerad underhållning roar

Roland Olsson tycker om att roa – och att oroa en smula. Och att så ett frö. – När folk åker från Rondo ska de vara glada och ha något att prata om, säger Roland.

En konsert kan börja på färjan

Det kan vara en kul tur att ta sig till Gotland. Det kan också vara kultur. Massor av kultur! Träffa Dag Franzén, direktör för Gotlandsmusiken.